Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Blood: The Last Vampire

2012.04.29

Blood: The Last Vampire


Japán, 1966. Saya, a tizenéves lány a metrón végez egyetlen utastársával. Nem sokkal később két öltönyös fickó érkezik hozzá, akik tudván tettéről értesítik, hogy "még vannak". Elküldik őt az Egyesült Államok Tokió melletti támaszpontjára, ahol diáklányként kell beépülnie az ottani iskolába, mely az ott dolgozók gyerekeinek van fenntartva. Saya, a szótlan és mondhatni morózus lány az ott dolgozó ápoló gyanúját felkelti, de Saya mit sem törődik ezzel. Ám Halloween napján elszabadul a pokol. Saya két diáklányt az ápolónő szeme láttára végez ki, akik bizony nem emberi lények. Egy harmadik ilyen lény is elszabadul a városból és a reptér felé veszi az irányt, Saya pedig kisebb segítséggel és szamuráj pengéjével elpusztítja azt is. Másnap az ápolónőt kikérdezik a titkosszolgálat emberei, és a legmegdöbbentőbb dolgot mutatják neki: egy fényképet, melyen Saya látható, a fényképen pedig egy dátum, 1895 és egy szó: "vámpír". Közben kitör a Vietnámi háború, mely majd 10 éven át szedi áldozatait.

Ha a fent olvasottakból egy igen egyszerű, sőt szinte bugyuta történet jön ki, akkor bizony a tisztelt olvasó nem téved sokat. Sokan kérdezték a film után, hogy ugyan már, ennyi az egész? És hol a többi? Nos igen, mint oly sokszor ebben a szakmában, a Production I.G. pénz és időhiányban szenvedett a produkció tető alá hozásában. A tervezett 3 OVA epizód így lecsökkent egyre, és abból is a középső készült el. A rendező Hiroyuki Kitakubo lett, és jobb személy kezébe nem is adhatták volna a dolgot. Animátorként dolgozott az FLCL és az Akira filmeken, rendezőként pedig a Roujin Z-n és a Robot Carnival-on. A forgatókönyvet Kenji "Ghost in the Shell: Stand Alone Complex" Kamiyama írta, akiről talán nem kell sok dicsérő szót írnom.
Az 50 percet sokan, és pedig milyen sokan nagyon rövidnek tartják. Ellenben a látvány, az bizony nem semmi. A Production I.G. itt mutatta meg oroszlánkörmeit. Nagyon sok anime guru ezt a filmet tartja mérföldkőnek a cég történetében, és nem véletlenül. A 2D és a 3D rajzok összemosódása, mely a Ghost in the Shell: Innocence filmben teljesedik ki, olyan méreteket ölt, hogy azt átlag néző szemmel is csodálnánk.

Vegyes kritikák, egy cég bemutatkozása. Lényegében nincs itt másról szó, mint egy demó filmről, de még milyenről. A Production I.G. persze hű a rajongóihoz és nem felejtette el őket, ezt bizonyítja az idén oly régóta várt Blood+, mely Saya történetét viszi tovább immár sorozatban.

 
 

 Archívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Statisztika

Online: 1
Összes: 75750
Hónap: 1042
Nap: 42