Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Bleach

2012.04.29

 

Bleach
ブリーチ

 
 

 
A történet középpontjában Kurosagi Ichigo áll, egy "hétköznapi" 15 éves középiskolás tanuló, akinek az eredeti hajszíne narancssárga, és amióta csak az eszét tudja, látja a szellemeket. Persze ez nem csak az ő egyedüli képessége, a családjában szinte mindenki látja, vagy érzékeli őket. De mindnyájuk közül Ichigo látja és érzékeli őket őket a legtisztábban. Egyedül apja, Isshin nem érzékeli semmilyen formában a szellemeket, ezért hihetlenül irigy is a fiára. Ichigo idősebbik húga, Karin is látja őket, de csak homályosan. És mindezek ellenére mégsem hisz a szellemekben.
A bonyodalom akkor kezdődik, amikor megjelenik egy furcsa szellem, ami kicsit sem hasonlít a hagyományos szellemekre. Ezeket "Hollow"-nak hívják, és ők a gonoszok, akik emberi lelkekkel táplálkoznak, hogy enyhítsék fájdalmukat. Nem elég, hogy itt van ez a rém, de még egy titokzatos "szamuráj lány" is feltűnik Ichigo szobájában még aznap este. A lány egy Shinigami, azaz lélekvadász, igazi neve pedig Kuchiki Rukia. Célja, hogy a Hollow-kat megtisztítsa bűneiktől (azaz a fejüket meg kell semmisíteni), és elküldje őket a Soul Society-be (Lélek Közösség). Ez persze a jámbor szellemekre is igaz, de őket nem kell megtisztítani, nekik csak egy pecsét kell a homlokukra.
Az igazi baj akkor következik be, mikor a nap elején látott Hollow megtámadja Ichigo családját. A harcban Rukia megsebesül, és hogy megmentse Ichigot, átadja neki az ereje felét. Ami persze nem úgy sül el, ahogy kellene. Mert Ichigo tudtán kívül a Shinigami összes erejét elvette, így az nem tud visszatérni a Lélek Közösségbe. Ezek után már mindenki sejtheti a folytatást. Ichigo átvállalja ideiglenesen a Shinigami munkáját, és közben éli tovább a saját életét is.

A Bleach nagy előnye, hogy nagyon vicces, és komoly is tud lenne egyszerre. Én legalábbis a mangán és az animén egyaránt nagyon nagyokat tudtam nevetni, a harc jeleneteknél pedig izgultam egész végig, hogy vajon mi lesz a vége, mert bizony nem mindig egyértelmű. Ezzel azt el is felejthetjük, hogy jön az ellenség, majd főhősünk az utolsó pillanatban mindig győz. Itt bizony Ichigo is sokszor bajban lesz, és csak nagy küzdelmek árán tud majd győzni.
Az animáció a kornak és a mai divatnak teljesen megfelel. Gyors, tiszta, szép és szép színes. A hangokat is csak dícsérni lehet, mert tényleg első osztályúak, akárcsak a zene. Minden ritmus, és dal teljesen illett az animében a helyzethez. A karakterek kidolgozottsága kellően mély, mert minden karakterről minden lényeges dolgot megutudunk az idő előrehaladtával.

Mindenki, aki könnyed és vicces, vagy kicsit komolyabb és akciódús szórakozásra vágyik, megtalálhatja benne a számítását. Jómagam csak ajánlani tudom!

 

 
 

 Archívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Statisztika

Online: 1
Összes: 75780
Hónap: 1050
Nap: 45